9 januari 2014

Glutenfritt pajskal

Idag blev det paj. Glutenfri såklart!

Ingredienser:

100 g ekologiskt smör
1 dl ekologiskt rårismjöl
1/2 dl ekologiskt bovetemjöl
1/2 dl ekologiskt majsmjöl
2 tsk fiber husk

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i matberedare (dela smöret i mindre bitar innan) tills det blir en degklump.
Dela upp klumpen i 5-6 delar, rulla till små bollar och lägg i pajform (ca 24 cm i diameter). Tryck ut degklumparna så att degen fördelas över hela formen och upp på kanterna. Nagga botten. Låt pajskalet vila i kylskåpet minst 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fyll det sedan med önskat innehåll och grädda igen.


Denna gången hade vi lite tacorester från igår varvid det blev en tacopaj.
Köttfärs med denna krydda, ekologisk majs, ekologisk paprika, tomat, lite ekologisk cremé fresh och 2 ekologiska ägg och ekologisk halloumi. Gräddade den mitt i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.



Gott med mycket sallad till! Obs! Det finns risk för att pajskalet vill gå sönder ganska lätt. Vad jag har märkt håller det ihop bättre om man gör skalet dagen före man gör själva pajen. Men om man har äggstanning i brukar den hålla ihop ganska bra ändå. 

Lycka till!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar