Ingredienser:
150 g okokta ekologiska kikärtor
1-2 stjälkar ekologisk stjälkselleri
2 msk ekologiska sesamfrön
2 msk maizena
1/2 msk torkad persilja
1 msk ekologisk olivolja
1 tsk spiskummin
1/2 tsk himalayasalt
1/2 tsk sambal oelek
Vatten
1/2 msk fiberhusk
Smör/olja
1/2-1 dl ekologisk (turkisk) yoghurt
1/2 ekologisk fetaost
1/2 ekologisk citron
1 ekologisk vitlöksklyfta
Ekologisk olivolja
Himalayasalt
Svartpeppar
Fetaostkryddblandning
Gör så här:
Blötlägg kikärtorna med salt över natten och fram till middagsdags.
Mixa alla ingredienser till falafel utom vatten och fiberhusk. Tillsätt vatten för att få en jämn smet och mixa sedan i fiberhusken för att få en bra konsistens att jobba med.
Stek på medelvärme falafels av en stor matsked smet. Jag föredrar platta eftersom de är lättare att steka.
Under tiden gör du såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. Fetaosten smulas, citron och vitlök pressas.
Vi åt detta tillsammans med ugnstillagade rotsaker och sallad. Riktigt smarrigt!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar