19 maj 2015

Annorlunda brownie

Förra veckan hade jag två fiiiina vänner på besök två dygn. Riktigt mysigt och härligt på många sätt. Skönt med ett avbrott i vardagen också. Vi hann med att testa ett annorlunda recept på brownie. Utan tillsatt socker, mjölk, gluten och ägg. Snäll mot de flesta magar alltså. Tummen upp för Coop Konsum som äntligen sett till att det finns ekologisk sötpotatis att införskaffa!

Ingredienser:
2-3 ekologiska sötpotatisar
14 ekologiska torkade dadlar
80 g mandelmjöl
100 g ekologiskt bovetemjöl
4 msk ekologisk kakao
3 msk agavesirap
Lite salt

Flingsalt
Ekologiska Frön

Gör så här:
Skala sötpotatisar och dela i bitar. Ångkoka mjuk.
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa dadlar och sötpotatis med t.ex. en stavmixer.
Tillsätt resterande ingredienser.
Klä en ugnsform (ca ) med bakplåtspapper.
Fördela smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen 20-30 min.
Ta kakan ur formen med hjälp av bakplåtspapperet.
Låt svalna innan du skär upp den.
Servera och förvara kyld.


Den föll mig verkligen i smaken! Skulle kunna ha ännu mer kakao i. Och eventuellt smaksätta med något med. T.ex. Chili eller lakritspulver. Men den var god precis som den blev också. Mums! Måste göra den snart igen.
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar