26 mars 2015

Müslimuffins

Här kommer ett recept på matiga muffins att ta med på utflykten eller som mellanmål.

Ingredienser:
Ca. 12 st

50 gr smör
2 ägg
2,5 dl vätska (havre, soja, vatten eller annan dryck)

1 dl quinoamjöl
1 dl rismjöl
0,5 dl potatismjöl
0,25 dl mörkt muscovadosocker (eller annan sorts socker)
2 msk psylliumfröskal 
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt
2 dl fröer/kärnor (jag brukar blanda sesamfrön, solrosfrön, melonkärnor och pumpakärnor)
1 dl russin eller annan torkad frukt

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret. Blanda ihop torra ingredienserna tillsammans noga och tillsätt russinen sist. Blanda ner vätska, ägg och smör och rör om till en smet.
Fördela i muffinsformar och grädda ca. 20-25 min.
Låt svalna

Om man vill: Strö lite frön/kärnor på muffinsen innan de gräddas.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar