11 februari 2014

Våran snabbmat

Jag kan faktiskt inte ens minnas senaste gången jag åt på max, mc donalds eller liknande. Eller, jo, nu kom jag nog på det. Det var när vi var på skolresa till chicago för fyra år sedan. Efter att ha varit i snabbmatens land i tio dagar utan att besöka ett enda snabbmatsställe så insåg vi att det var dags, på flygplatsen innan vi skulle åka hem. Haha! Ja, det var nog senaste gången.

Hur som helst, snabbmat är inte riktigt våran grej. Men ibland har man ju faktiskt varken ork eller tid till att laga ordentlig mat. Då är våran lösning på detta ofta tonfisksås med risnudlar. Och jaa, det är väl inte direkt det nyttigaste man kan äta men man vet ju iallafall vad men stoppar i sig. Receptet nedan är för 2 personer.

Ingredienser:

1 burk tonfisk i vatten
ekologiskt smör
1/2 paket (250 g) ekologiska passerade tomater
havssalt
svartpeppar
cayennepeppar
oregano/dill

om man vill kan man tillsätta
grovriven ekologisk morot
ekologisk zucchini i små tärningar
hackad spenat

eller något annat man har hemma och/eller
en klick ekologisk cremé fraiche
lite pressad ekologisk citron
sambal oelek

1/2 paket risnudlar
Grönsaker

Gör så här:

Koka upp vatten i vattenkokare.
Häll ut vattnet ur tonfiskburken.
Stek tonfisken lite lätt i smör (tillsammans med ev. grönsaker).
Tillsätt passerade tomater och smaksätt.
Låt såsen puttra medan nudlarna blir mjuka i det uppkokade vattnet.
Gör gärna lite sallad medan du väntar på att allt ska bli klart.


Snabbare och enklare kan det knappast bli!
Så detta är mitt tips för stressiga dagar.
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar