24 mars 2017

Havre-/sesamknäcke

Det går åt mycket fröknäcke här hemma hos oss och jag brukar variera för det mesta. Tar det som finns hemma och slänger ihop. Igår testade jag en ny variant som blev lyckad.

Ingredienser:
2 dl havregryn
1/2 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 tsk psyliumfröskal
1/2-1 tsk salt
1-2 msk kokosolja
3 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten. Rör snabbt ihop.
Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. (Eventuellt kavla/tryck ut med händerna mellan två papper)
Grädda mitt i ugnen på 100 grader med luckan på glänt. Vänd knäcket efter ett tag. Torktid 2-3 timmar.


På söndag åker vi till fjällen så nu ska jag förbereda lite mat så slipper man stå och laga en massa när man är där. Ska bli riktigt härligt!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar