22 februari 2017

En bra andning?

ATT vi behöver andas är nog inte någon nyhet för de flesta av oss. Men få av oss är medvetna om vår andning, HUR vi andas.
Hur vi andas är faktiskt otroligt viktigt för vår hälsa. Andningen är starkt sammankopplad med alla andra processer i kroppen. När vi inte är medveten om vår andning så styr kroppens reaktioner (autonoma nervsystemet och hormonsystemen) andningen. Men genom att ta kontroll över andningen kan vi istället bidra till att påverka vår kropp och vår hälsa.

Men vad är då en bra andning? 
Om man ska hålla det riktigt kort handlar det framförallt om 5 principer:
  1. Andas ut och in genom näsan.
  2. Andas med diafragman.
  3. Andas avslappnat.
  4. Andas rytmiskt.
  5. Andas tyst.
Det verkar ju inte så svårt, kanske du tänker? Och i vila när vi är fokuserad på vår andning kan de flesta lyckas få till en sådan andning. Men hur ser andningen ut på väg till jobbet varje morgon? När du samtalar? När du sitter vid datorn eller skriver ett sms? Vid fysisk ansträning? När du sover? Ju fler bra andetag vi andas in varje dag - desto bättre.

Om du vill höra mer om andningen och dessa 5 principer så är du välkommen på föreläsning:

Du kan även kontakta mig och boka tid för personlig coaching och rådgivning kring andningen eller andra hälso-områden så som kost, fysisk aktivitet, stress och sömn.Hör av dig på mail:
sannah.anatoma@outlook.com
eller telefon tis-tor 0660-15514

Önskar er en dag med goda andningsvanor!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar