Jag slängde ihop ett juligt bröd här om dagen. Lite vörtigt men inte lika sött. Det blev riktigt bra konsistens och lyfte fint i ugnen tycker jag.
Ingredienser:
2 dl okokt amaranth
2 dl bovetegryn
2 dl durramjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk nejlika
1 msk pomerans
1 msk psyliumfröskal
1/2 dl linfrön
1 dl russin
1 msk agavesirap
2 dl gurt
2 ägg
Gör så här:
Koka amaranth enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna.
(Gör det alltså några timmar innan själva bakningen)
Blanda ihop alla ingredienser.
Fördela degen i en klädd/smord brödform.
Grädda i nedre delen av ugnen, 30 min på 175 grader. Sänk sedan värmen till 150 och låt vara kvar ytterligare ca 40 min.
Låt svalna i handduk och skär sedan upp brödet. Förvara i frysen och ta fram dag för dag det som behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar