Ingredienser:
1 dl ekologiskt majsmjöl
1/2 dl ekologiskt bovetemjöl
1/2 dl havremjöl (OBS! Helt glutenfritt om knäcket ska vara ätbart för de med celiaki)
1 dl ekologiska pumpafrön
1 dl ekologiska sesamfrön
1/2 dl ekologiska solrosfrön
1/2 dl ekologisk kokosolja
1,5 dl hett vatten
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 110 grader.
Blanda alla torrvaror.
Tillsätt kokosolja.
Tillsätt vatten, blanda ordentligt tills det är en klump.
Klicka ut på bakplåtspapper.
Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck med händerna ut degen så att den fördelas tunt på hela pappret.
Ta bort det övre bakplåtspapperet. Strö flingsalt på.
Skär i bitar. Jag brukar göra 4*6 bitar.
Lägg på plåt och grädda mitt i ugnen i 1 h. Låt vara kvar i eftervärmen.
Kom ihåg att lufta ugnen ca 1 gång/ kvart.
Gott att äta som det är, med diverse pålägg, till ostbrickan eller till maten.
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar