11 december 2014

Saffransskorpor

Jag kunde inte låta bli att testa att göra en glutenfri variant av saffransskorpor.


Ingredienser: 

100 g smör
1 g saffran 
0,75 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
(2 dl majs, 3 dl ris)
1,5 tsk bakpulver
(2 dl mandel)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mortla saffranet tillsammans med en del av sockret och smält ned det tillsammans med smöret. Häll över smöret i en bunke och blanda med äggen. Om du vill ha mandel i så hacka den i önskad storlek (personligen vill jag inte ha alltför stora bitar i). Blanda de torra ingredienserna ordentligt (och resten av sockret) i en egen bunke och häll det sedan i äggblandningen. Blanda till en deg och fördela på en plåt till 3 platta längder. 
Grädda i mitten av ugnen ca. 25 minuter.
Ta ut plåten, sänk värmen till 125 grader och skär längderna i ca. 1 - 1,5 cm breda skivor. Fördela ut dem på plåten och grädda i ca. 10 min. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.


Hoppas det skall smaka! 
/Sofia




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar