Jag har därmed försökt utesluta allt tillsatt socker, men några gånger använt mig av björksocker eller kokossocker. Så blev det ikväll när det var dags för styrelsemöte hemma hos mig. Jag testade dessa saffranssnurror från hurbrasomhelst. Oj så goda! Jag älskar verkligen saffran så nu ska jag passa på att baka lite saffransgrejer framöver. Dessa snurror är helt utan ägg, gluten och mejeriprodukter. Väldigt vänliga att bjuda på alltså. Nästa gång jag bakar dem ska jag nog slänga i lite russin också. Saffran och russin hör ju ihop på nåt sätt.
Pepparkaksmuffins blev det också. Perfekt när de går snabbt att göra men man ändå får den där pepparkakssmaken.
Ingredienser:
75 g ekologiskt smör2 ekologiska ägg
0,5-0,75 dl ekologiskt kokossocker
1 dl ekologiskt rårismjöl
2 dl ekologiskt mandelmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk ekologisk malen kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
0,5 dl ekologisk risdryck
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Smält smör.
Vispa ägg och socker.
Blanda alla torrvaror.
Rör ihop allt försiktigt men väl.
Fördela i 6-8 stora muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Mysigt med advent! Dottern som älskar ljus är väldigt glad hon med.
Spännande tider också. 3 veckor till beräknat förlossningsdatum. Jag har ju gissat på 26/12 men ett tag nu har det känts som att det blir tidigare. Idag träffade jag dock min mormor som sa att det inte blir innan jul. Ja, den som lever får se, som man brukar säga.
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar