28 november 2015

Rödbetsbiffar

Första advent imorgon. Oj vad tiden rullar på för fullt...
Nu får man börja ta tag i julbakningen då.
Idag har jag iallafall julstädat och pyntat här hemma. Bara snön som fattas.

Till middag blev det Rödbetsbiffar. Enkelt och gott!
Ingredienser:
2 ekologiska ägg
1 dl valnötter
1/2 dl ekologiskt bovetemjöl
1 msk fiberhusk
500 g ekologiska rödbetor
Ekologisk olivolja
Himalayasalt
Vitpeppar

Gör så här:
Vispa upp äggen.
Mixa nötter till små bitar.
Finriv rödbetorna när du skalat dom.
Blanda alltihop och låt stå några minuter och dra.
Rulla bollar av en matsked smet/deg.
Platta till bollarna i stekpannan. 
Stek på båda sidor i smör på medelvärme.
Låt de efterstekas i ugnen en stund på 150 grader om så önskas.

Vi åt biffarna tillsammans med durra, hummus, varm fetaost, ångkokta grönsaker och sallad. Gott!

Glad första advent!
Sannah



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar