Denna gröt går snabbt att göra på morgonen,
men den kräver blötläggning över natten.
Ingredienser:
3-4 port
3-4 dl Helt bovete
kallt vatten
Tips att smaksätta med:
0,5 dl Russin eller dadlar
och/eller
och/eller
0,5-1 dl Mandlar
Gör så här:
Kvällen innan - häll kokande vatten över bovetet och låt svälla några minuter. Skölj i kallt vatten och upprepa 1 gång. (Detta görs för att få bort ämnet fagopyrin som finns i bovetet)
Låt bovetet vara blötlagt i kallt vatten över natten.
På morgonen - skölj bovetet i kallt vatten. Mixa i en matberedare med vatten (ca 0,5 dl att börja med) till en slät "gröt", tillsätt mer vatten om du vill ha den mindre kompakt.
Servera med valfri dryck och goda bär som blåbär.
Servera med valfri dryck och goda bär som blåbär.
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar