Jag hade receptet på blåbärsbröd från hurbrasomhelst som utgångspunkt och gjorde sedan en egen variant. Kul!
Ingredienser:
1 dl ekologiskt mandelmjöl
1,5 dl durramjöl
2 dl ekologiskt bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl ekologiska pumpafrön
1/2 dl ekologiska linfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
himalayasalt
2 msk ekologisk olivolja
1 ekologisk rödbeta
2 dl ekologisk turkisk yoghurt (mjölkfritt alternativ funkar säkert också)
2 ekologiska ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser först.
Finriv rödbetan.
Blanda alla ingredienser väl till en klibbig rosa deg.
Klicka i degen i en avlång brödform (smord eller klädd i bakplåtspapper).
Jämna till degen.
Grädda brödet "halv-nere" i ugnen i ca 50 min.
Riktigt bra konsistens och lätt att skära upp. Gott dessutom!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar