4 november 2014

Rödbetsbröd

Snöslaskväder och äntligen fick jag inspiration till att testa baka något nytt! Att det ska krävas riktigt dåligt väder för det. Haha!


Jag hade receptet på blåbärsbröd från hurbrasomhelst som utgångspunkt och gjorde sedan en egen variant. Kul!

Ingredienser:

1 dl ekologiskt mandelmjöl
1,5 dl durramjöl
2 dl ekologiskt bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl ekologiska pumpafrön
1/2 dl ekologiska linfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
himalayasalt
2 msk ekologisk olivolja
1 ekologisk rödbeta
2 dl ekologisk turkisk yoghurt (mjölkfritt alternativ funkar säkert också)
2 ekologiska ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser först.
Finriv rödbetan.
Blanda alla ingredienser väl till en klibbig rosa deg.
Klicka i degen i en avlång brödform (smord eller klädd i bakplåtspapper).
Jämna till degen.
Grädda brödet "halv-nere" i ugnen i ca 50 min.


Riktigt bra konsistens och lätt att skära upp. Gott dessutom!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar