13 maj 2014

Renskav

Idag blev det renskav och råris till middag. Jag "slängde ihop" lite ingredienser till renskavet och det blev oväntat gott. Tyvärr tog jag varken bild eller mätte ingredienserna ordentligt men ni får ett ungefärligt recept.

Ingredienser:

1 paket renskav (eller älgskav)
Ekologiska herricotsverts (en stor näve)
Bergssalt
Svartpeppar
Ekologisk tamari (svårt att säga hur mycket, det är en smaksak)
Ekologisk creme fraische (ca 1,5 dl)
lite vatten
ca 1 tsk sambal oelek
1-2 msk ekologisk tomatpuré

Gör så här:

Stek skavet lätt.
Tillsätt herricotsverts.
Salta och peppra. Tillsätt tamari.
Klicka ner creme fraiche och tillsätt lite vatten.
Slutligen blandar du ner sambal oelek och tomatpuré.
Låt småputtra en stund.

Simpelt och gott!
Det passar nog lika bra med potatis till som ris.
Sannah


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar