16 augusti 2017

Aktivitet och återhämtning

Nu börjar de flesta återgå till sina jobb efter sommar och ledighet. Så även jag.
Förhoppningsvis har många av oss fått njuta av ledighet, mindre på schemat, att bara vara, mindre måsten, gemenskap, naturen, lugnet, harmoni.
Men min tanke är att, nog borde vi kunna leva med en bra balans mellan aktivitet och återhämtning under den större delen av året? Lära oss att starta igång och stänga av med jämna mellanrum. Leva i nuet. Ta vara på de stunder som är här och nu.

Människan är otroligt anpassningsbar och klarar diverse förhållanden och situationer. Men något som inte går att ändra på - vi behöver balans mellan aktivitet och återhämtning. Sedan kan vissa vara otroligt aktiva under långa perioder men behöver förr eller senare ta en ordentlig paus. Andra sprider ut detta mer jämnt fördelat.

denna länk kan du göra ett stresstest. Där får du en indikation på hur det ligger till för din egen del. Det kan vara bra att göra med jämna mellanrum för att ha koll på sin egen stressnivå. Kämpar du ständigt? Är du på flykt? Eller befinner du dig mer i frys-läget? Vad kan du göra för att minska på stressnivån? Fundera för dig själv, tillsammans med din partner eller en nära vän.

Vill du ha hjälp med stresshantering eller fylla på med lite extra magnesium, b-vitaminer och andra näringsämnen som går åt vid stress, kontakta mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar