25 november 2016

Baguetter

Altså, om dere bare visste hvor GODE og saftige disse baguettene er!
baktid: 15min + heving av deig.

3 baguetter:
* 2 eggehviter
* 25 g gjær(jäst)/ evt 10 g gjær + 2 ts bakepulver
* 5 dl lunket(ljummet) vann
* 2 ss olivenolje
* 1 ts salt
* 1 ss flytende honning
* 3 1/2 dl durra mel
* 3 1/2 dl rårismel
* 1 dl maizena maissterkesle
* 1/2 dl fiberhusk

1 vispet egg+ sesamfrø til å strø på toppen av brødene

to do:
1. visp upp egghvitene i en skål. smuldre gjæren i en bolle og tilsett vannet. tilsett egghviten, og alle andre ingredienser og bland sammen. la deigen stå og hvile i 45 min på et varmere sted så gjæren funker bedre.
2. sett ovnen på 200 grader. del deigen i 3 biter, og rull til lange baguetter. Legg baguettene på bakepapir og la de hvile under håndkle(handduk) i ytterligere 30 min.
3. pensle over med egg og strø på frø. steke i 15- 20 min på 180-200 grader midt i ovnen.

Oppskriften er inspirert fra "baka glutenfritt- med Ulrika".

Ønsker dere alle en riktig fin helg og en herlig adventstid!
/ Silje




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar