19 januari 2017

Vegansk kladdkaka

Mina föräldrar och hemmaboende syskon åker utomlands över påsk så vi passade på att fira lite redan i lördags. Umgicks, åt god mat, efterrätt och spelade spel. Jag bidrog med en kladdkaka som passade alla - både glutenfri, mjölkfri och äggfri. Den blev riktigt bra tycker jag. Svårt att få den riktigt kladdig med den lilla mängden socker samt svårighet att veta hur länge den ska gräddas. Men god hur som helst!

Ingredienser:
1 1/4 dl mandelmjöl (eller 1 dl mandlar som du mixar till mjöl)
1/2 dl ekologiskt majsmjöl
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 msk ekologisk kakao
1/4 tsk himalayasalt
3/4 dl ekologiskt rörsocker
1/2 dl ekologisk kokosolja
1 1/2 dl ekologiskt kikärtsspad

ekologiskt kokosmjöl och lite extra kokosolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torrvaror.
Smält kokosolja.
Rör ihop allt till en smet.
Smörj en form med kokosolja och "bröa" med kokosmjöl.
Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
(Tänk på att kakan fortsätter "stelna" även efter att du tagit ut den.)


Tips på bra efterrätt till påskmiddagen som passar de flesta.
Glad Påsk!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar