17 juni 2015

Smarrig rabarberpaj

Med rabarber precis utanför huset kan man ju inte låta bli att baka rabarberpaj under säsong. Den här varianten har jag gjort två gånger nu i sommar. Den är riktigt god, lagom söt och enkel att göra.

Ingredienser: 
Ca 3 rabarberstjälkar
Lite potatismjöl
Ekologiskt vaniljsocker/vaniljpulver och lite socker eller agavesirap
100 g ekologiskt smör
1/2 dl ekologiskt kokossocker eller rårörsocker
2 dl ekologiska glutenfria havregryn
1 dl mandelmjöl
1/2 dl ekologisk riven kokos
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rabarbern i bitar.
Smöra en form och lägg rabarbern i. 
Pudra lite potatismjöl över och lite vaniljsocker/vaniljpulver och lite socker eller agavesirap.
Smält smör i en kastrull och blanda i resterande ingredienser när du tagit kastrullen från plattan.
Sprid ut över rabarbern. 
Grädda mitt i ugnen kring 20 minuter, tills den fått lite färg.
Snart är det midsommar. Bra tips på efterrätt!
Hoppas värmen kommer snart också. Just nu ser vi ut att klara oss från regn i helgen. Det hade ju varit trevligt iallafall!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar