27 mars 2014

Kålpudding

Här om dagen testade jag att göra kålpudding. Det har aldrig hänt förut. Min svärmor brukar göra det ibland så jag ringde henne för att höra hur man ska göra. Receptet, för 4-6 personer, är baserat på hennes recept.

Ingredienser:

500 g ekologiskt vitkål
ekologiskt smör
havssalt, svartpeppar
rörsockersirap
250 g naturbetes nötfärs
1 tsk havssalt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
2,5 dl ekologisk sojadryck

Gör så här:

Skär vitkålen i bitar och bryn den i stekpannan med lite smör.
Salta, peppra och tillsätt lite sirap.
Blanda färs, salt, vitpeppar, potatismjölk och sojadryck.
Smöra in en form, ca 20*20 cm.
Varva kål och färsblandning, avsluta med kål på toppen.
Grädda i 175 grader i 45 minuter.
Servera med ångkokta potatisar och morötter.
Det här är kanske inte något som man äter varje dag men absolut kul att variera tillagning av köttfärs. 
Kul att tillaga typisk husmanskost för en gångs skull.
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar